loading...
همه چیز درباره پزشکی
nadia بازدید : 74 چهارشنبه 15 مرداد 1393 نظرات (0)

«پزشکان زن به مناطق محروم نمي روند.» اين عين گفته هاي رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس است که اين انتقاد از سوي بسياري از کارشناسان نظام درمان نيز مطرح مي شود.
    دليل اين اتفاق هم اين است که هم قانون، دست پزشکان متاهل خانم را براي انتخاب محل خدمت باز گذاشته است و هم اين که براي پزشک ساکن مناطق محروم نيز امکانات و درآمد مناسبي وجود ندارد که پزشک براي خدمت در اين مناطق سخت، دلگرم شود. در نتيجه، شرايط موجود باعث شده است که در مناطق محروم، با کمبود و حتي گاهي در برخي مناطق با نبود پزشک روبه رو باشيم.
    حالاروز گذشته وزارت بهداشت براي رفع اين مشکل، رويکرد جديدي ارائه کرد و مسئولان اين وزارتخانه در نظر دارند که براي سال آينده، سهميه پذيرش مردان را در دانشگاه هاي علوم پزشکي افزايش دهند تا با اين شيوه بتوانند پزشکان بيشتري براي ارائه خدمت در مناطق محروم، تربيت کنند.
    معاون آموزشي وزارت بهداشت در گفت وگو با ايسنا عنوان کرده است که براي اين وزارتخانه، ارائه مناسب خدمات پزشکي مهم تر از ترکيب جنسيتي در دانشگاه هاست.
    اميرمحسن ضيايي تاکيد مي کند، با توجه به تغييرات در نيازهاي نظام سلامت و افزايش تعداد دانشجويان دختر در دانشگاه هاي علوم پزشکي و همچنين کمبود دانش آموخته پسر، در اعزام نيروي پزشکي به مناطق دوردست مشکلاتي ايجاد شده است و با توجه به اين مشکل، ممکن است اين نبود تناسب در ارائه خدمت باعث شود پوشش درماني مناسبي وجود نداشته باشد؛ بنابراين لازم است وزارت بهداشت با ايجاد تغييراتي در پذيرش نيروي انساني در دانشگاه هاي علوم پزشکي، نظام ارائه خدمات را تنظيم کند.
    يعني با اين حساب بايد انتظار داشت که از سال تحصيلي آينده، به ظرفيت پذيرش دانشجويان پسر در دانشگاه هاي علوم پزشکي اضافه شود و بديهي است که از آن طرف، ظرفيت پذيرش دانشجويان دختر در رشته هاي مرتبط با علوم پزشکي کاهش پيدا خواهد کرد.
    
    تغيير 5 درصدي در پذيرش دانشجوي پزشکي
    آن گونه که از گفته هاي مسئولان وزارت بهداشت برمي آيد، طرح افزايش سهميه مردان در رشته هاي علوم پزشکي در سال 93 به طور قطع اجرا مي شود، اما سوال اينجاست که ظرفيت هاي پذيرش تا چه ميزان دستخوش تغيير مي شود؟
    معاون آموزشي وزارت بهداشت در گفت وگو با جام جم خاطرنشان مي کند: هم اکنون حدود 55 درصد ظرفيت پذيرش دانشجويان علوم پزشکي را خانم ها تشکيل مي دهند و در نظر داريم که در سال آينده، ظرفيت پذيرش دانشجويان پسر را تا حدود 5 درصد افزايش دهيم.
    به گفته ضيايي، وزارت بهداشت تضمين مي دهد که ظرفيت پذيرش براي هر دو جنس، حداقل 45 درصد باقي بماند، اما براي آن 10 درصد باقيمانده که هم اکنون شيب اين 10 درصد به سمت خانم ها متمايل است تعادلي بين خانم ها و آقايان ايجاد شود.
    
    ظرفيت پذيرش چه رشته هايي تغيير مي کند؟
    نيروي پزشک عمومي، متخصص و پرستار مرد در کشور به تعداد مورد نياز موجود نيست و به همين دليل، اولويت نخست وزارت بهداشت براي تغيير دادن ظرفيت ها، رشته هاي نامبرده خواهد بود.به گفته ضيايي، متعادل سازي در رشته ها از طريق ايجاد تغيير در ظرفيت پذيرش جنسيتي صورت مي گيرد تا امکان قبولي نيروي انساني مورد نياز در هر رشته مشخص افزايش پيدا کند.اما در مقابل رشته هاي دندانپزشکي و داروسازي با تغيير ظرفيت کمتري روبه رو خواهند شد، زيرا به اعتقاد مسئولان وزارت بهداشت، تعادل جنسيتي بيشتري در پذيرش اين رشته ها وجود دارد.در مورد برهم خوردن تعادل جنسيتي پذيرش رشته ها، ضيايي به رشته پوست، مو و زيبايي اشاره کرده و گفته است: در اين رشته نزديک به 100 درصد فارغ التحصيلان خانم هستند و از اين نظر مردان براي انتخاب پزشک معالج حق انتخاب چنداني ندارند که اين امر ممکن است در آينده مشکل ساز شود.
    
    آيا اين کار عادلانه است؟
    وزارت بهداشت اصرار دارد که با توجه به اين که اولويت وزارت بهداشت تربيت نيروي انساني براي حفظ و ارتقاي سلامت است و از طرف ديگر امکان اعزام فارغ التحصيلان دختر به مناطق دوردست وجود ندارد و بسياري از دانش آموختگان پسر نيز براي انجام خدمت سربازي اعزام مي شوند، وزارت بهداشت در ارائه خدمات پزشکي به مناطق دوردست دچار مشکل شده است.
    اما پرسش اينجاست که چرا بايد خانم هاي متقاضي پذيرش رشته هاي پزشکي، مجبور به جبران مشکلات درماني مناطق محروم باشند و در واقع، چرا بايد خانم ها وارد رقابت ناعادلانه اي شوند که از همان آغاز رقابت، ظرفيت بيشتري براي پسران متقاضي کنار گذاشته شده است؟
    معاون آموزشي وزارت بهداشت تاکيد مي کند: وزارت بهداشت مجبور به انتخاب اين گزينه شده است و ما هم علاقه چنداني به انجام اين کار نداريم، اما تا زماني که تعرفه هاي پزشکي در مناطق محروم افزايش پيدا نکند و شرايط کار براي پزشکان مناطق محروم تسهيل نشود، مجبور هستيم که با پيگيري اين راهکارها، مشکلات درماني مناطق محروم را مرتفع کنيم، زيرا همواره اولويت اصلي ما، ارتقاي سطح بهداشت و درمان مردم است و ديگر وظايف مثل آموزش، در اولويت هاي بعدي وزارت بهداشت قرار دارد.
    از سوي ديگر، حسن تاميني، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفت وگو با جام جم پيشنهاد مي دهد که وزارت بهداشت براي رفع اين مشکل، ظرفيت پذيرش آقايان را در مناطق محروم افزايش دهد، اما ظرفيت پذيرش خانم ها در رشته هاي علوم پزشکي را کاهش ندهد.
    اما با توجه به ظرفيت محدود پذيرش رشته هاي علوم پزشکي در کشور، بعيد است که وزارت بهداشت بتواند بدون کاهش سهميه زنان، سهميه پذيرش مردان را افزايش دهد.
    عبدالرحمان رستميان، ديگر عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس هم در گفت وگو با جام جم خاطرنشان مي کند که وزارت بهداشت بايد براي رفع مشکلات درماني مناطق محروم، به بومي گزيني و افزايش حقوق پزشکان مناطق محروم توجه بيشتري کند و فقط به افزايش سهميه پذيرش مردان اکتفا نکند.
    

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 2
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 18
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 31
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 39
  • بازدید ماه : 84
  • بازدید سال : 287
  • بازدید کلی : 2,520